Du behöver
- 50 g jäst
- 3 dl mjölk
- 3 msk olivolja
- 2 msk honung
- 8 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- Fyllning
- 1.5 dl tomatpuré
- 3 dl riven lagrad ost
- 2 st pressade vitlöksklyftor
- 2 msk oregano
- 2 dl hackad persilja
Pensling
1 st lätt uppvispat ägg
flingsalt
Ugn: 225°
Gör så här
Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen i kall mjölk. Tillsätt olja, honung, mjöl och salt. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs under duk ca 30 minuter.
Fyllning: Blanda tomatpuré, ost, vitlök, oregano och persilja.
Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en platta som mäter ca 30 x 40 cm.
Bred halva fyllningen över varje platta och rulla ihop till en rulle. Skär rullen i 10 bitar och lägg i mjölade bullformar.
Ställ dem på en skärbräda. Jäs under duk ca 30 minuter. Frys in.
Gräddning: Ta ut bullarna ur frysen. Låt stå i rumstemperatur ca 30 minuter.
Sätt formarna på en plåt. Pensla med ägg och strö på flingsalt.
Grädda mitt i ugnen tills bullarna fått fin färg, ca 15 minuter.