Morotsrulltårta med apelsinfyllning

Den saftiga morotsrullen är fylld med sötsyrlig apelsinkräm. En fräsch fika som dina gäster lär sträcka sig efter både en och två gånger!

10 bitar

Du behöver

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ dl rapsolja
  • 2 dl finrivna morötter

Fyllning

75 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
200 g färskost
rivet skal av 1 apelsin

Garnering

apelsinskivor

Ugn: 225°

Gör så här

1

Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker, kanel, bikarbonat och bakpulver och vänd ner i äggsmeten.

2

Blanda försiktigt ner olja och rivna morötter. Bred ut smeten på ett bakplåtsspapper och grädda mitt i ugnen i 7 minuter.

3

Vänd upp på sockrat bakplåtspapper och lossa pappret. Låt bottnen svalna under långpannan.

4

Fyllning: Vispa smör och florsocker fluffigt. Vispa i vaniljsocker, färskost och apelsinskal.

5

Bred krämen över bottnen och rulla ihop.

6

Garnering: Garnera med apelsinskivor.

Scroll to Top