10 bitar
Du behöver
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk kanel
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk bakpulver
- ½ dl rapsolja
- 2 dl finrivna morötter
Fyllning
75 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
200 g färskost
rivet skal av 1 apelsin
Garnering
apelsinskivor
Ugn: 225°
Gör så här
1
Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker, kanel, bikarbonat och bakpulver och vänd ner i äggsmeten.
2
Blanda försiktigt ner olja och rivna morötter. Bred ut smeten på ett bakplåtsspapper och grädda mitt i ugnen i 7 minuter.
3
Vänd upp på sockrat bakplåtspapper och lossa pappret. Låt bottnen svalna under långpannan.
4
Fyllning: Vispa smör och florsocker fluffigt. Vispa i vaniljsocker, färskost och apelsinskal.
5
Bred krämen över bottnen och rulla ihop.
6
Garnering: Garnera med apelsinskivor.