4 portioner
Du behöver
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 3 råa salsicciakorvar, ca 350 gram
- 300 g cocktailtomater
- salt och svartpeppar
- 2 msk finhackad persilja
Servering
4 portioner nykokt pasta
finriven parmesanost
Gör så här
1
Skala och finhacka lök och vitlök.
2
Snitta och dra skinnet av korven och dela korvfärsen i mindre bitar.
3
Skär tomaterna i halvor eller klyftor.
4
Hetta upp en stekpanna och stek korvfärsen utan matfett. Stek i 5–10 minuter, tills den är knaprig och genomstekt.
5
Tillsätt finhackad lök och vitlök och fräs i några minuter till.
6
Tillsätt tomaterna och låt puttra samman i 2–3 minuter, tills tomaterna mjuknat.
7
Smaka av med salt och peppar och strö över finhackad persilja.
8
Servering: Servera med nykokt pasta och parmesanost.