22 bitar
Du behöver
- 150 g smör
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 1 dl ljust muscovadosocker
- 5 dl vetemjöl
- 2 dl mandelmjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 1 msk bakpulver
- 2 dl mjölk
- 400 g skivad rabarber
- 50 g mandelspån
Ugn: 200°
Gör så här
1
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg, socker och muscovadosocker pösigt i en skål.
2
Blanda mjöl, mandelmjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål.
3
Rör ner det smälta smöret i äggsmeten, varvat med mjölblandningen. Tillsätt mjölken under omrörning till en slät smet.
4
Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 25 x 35 cm. Fördela rabarbern över ytan och strö över mandelspån.
5
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
6
Låt kakan svalna och skär den i fyrkantiga bitar.