Fläskfilé med chimichurri

Fläskfilé med chimichurri, en argentinsk örtsås.

10 portioner

Du behöver

  • 1.5 kg fläskfilé, 3–4 filéer
  • 2 msk salt
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 3 msk rapsolja
  • 25 g smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 knippen rädisor

Chimichurri (örtsås)

2 vitlöksklyftor
2 tsk chiliflakes
1 msk honung
3 msk vitvinsvinäger
½ tsk spiskummin
2 krukor färsk persilja
1 kruka färsk koriander
1 dl rapsolja, tillsätt ev. mer för att tunna ut
salt

Ugn: 100°

Gör så här

1

Krydda fläskfiléerna med salt och peppar. Hetta upp två stekpannor på högsta värme. Häll i rapsolja och lägg i smöret och vitlöken. Lägg i fläskfiléerna.

2

Bryn fläskfiléerna runt om. Ös fettet på köttet.

3

Lägg köttet i en långpanna. Tillaga i ugnen tills det når en innertemperatur på 65°. Låt kallna. Sätt in i kylen.

4

Chimichurri: Mixa alla ingredienser. Smaka av och blanda ev ut med mer olja för en rinnande konsistens.

5

Skiva fläskfiléerna tunt. Ringla över chimichurrin. Toppa med rädisor.


Kommentar:
Chimichurri är en argentinsk örtsås som kan användas till kött, fisk, svamp, halloumi och grönsaker. Den håller sig en vecka i kylen, så gör en rejäl sats!
Scroll to Top