10 portioner
Du behöver
- 1.5 kg fläskfilé, 3–4 filéer
- 2 msk salt
- 1 tsk malen svartpeppar
- 3 msk rapsolja
- 25 g smör
- 2 vitlöksklyftor
- 2 knippen rädisor
Chimichurri (örtsås)
2 vitlöksklyftor
2 tsk chiliflakes
1 msk honung
3 msk vitvinsvinäger
½ tsk spiskummin
2 krukor färsk persilja
1 kruka färsk koriander
1 dl rapsolja, tillsätt ev. mer för att tunna ut
salt
Ugn: 100°
Gör så här
1
Krydda fläskfiléerna med salt och peppar. Hetta upp två stekpannor på högsta värme. Häll i rapsolja och lägg i smöret och vitlöken. Lägg i fläskfiléerna.
2
Bryn fläskfiléerna runt om. Ös fettet på köttet.
3
Lägg köttet i en långpanna. Tillaga i ugnen tills det når en innertemperatur på 65°. Låt kallna. Sätt in i kylen.
4
Chimichurri: Mixa alla ingredienser. Smaka av och blanda ev ut med mer olja för en rinnande konsistens.
5
Skiva fläskfiléerna tunt. Ringla över chimichurrin. Toppa med rädisor.
Chimichurri är en argentinsk örtsås som kan användas till kött, fisk, svamp, halloumi och grönsaker. Den håller sig en vecka i kylen, så gör en rejäl sats!