Flankstekssallad

Flankstek är både snabbgrillat och gott! Här i en sallad med små gröna paprikor, pimientos de padrón.

Du behöver

  • 800 g flankstek
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 msk rökt paprikapulver
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 0.5 st vattenmelon
  • 250 g jordgubbar
  • 2 st avokador
  • saften från en halv citron
  • 1 st stor bifftomat
  • 3 st salladslökar
  • 1 st mango
  • 150 g haricots verts
  • 250 g pimientos de padron
  • 65 g småbladig sallad
  • 0.5 kruka koriander

Ugn: 150°

Gör så här

1

Krydda köttet med salt, peppar och paprikapulver. Pensla köttet med olja och snitta det på sidorna.

2

Hetta upp lite smör i en stekpanna. Bryn köttet runt om eller grilla det i 2–3 minuter på varje sida på direkt glöd.

3

Om du grillar köttet, ta av det från grillen och låt vila på smörpapper i ca 10 minuter. Steker du i ugn ska köttet ha en innertemperatur på 58°. Låt vila i ca 10 minuter. Skär köttet i tunna ­skivor.

4

Skala melonen och skär fruktköttet i bitar. Ansa och dela jordgubbarna. Skala, kärna ur och skär avokadorna i bitar. Pressa över citron. Skiva tomaten. Strimla salladslöken. Skala, kärna ur och tärna mangon.

5

Koka haricots vertsen i lättsaltat vatten ca 2 minuter. Skölj i kallt vatten. Låt rinna av.

6

Grilla pimientos de padrón på grillen i ca 2 minuter på direkt värme. Vänd under ­tiden. Salta.

7

Blanda samtliga ingredienser till salladen, utom kött och pimientos de padrón, på ett fat.

8

Lägg köttet på ­salladen och lägg på ­pimientos de padrón. Toppa med koriander.

Scroll to Top