Du behöver
- 800 g flankstek
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 0.5 msk rökt paprikapulver
- 1 msk olivolja
- 1 msk smör
- 0.5 st vattenmelon
- 250 g jordgubbar
- 2 st avokador
- saften från en halv citron
- 1 st stor bifftomat
- 3 st salladslökar
- 1 st mango
- 150 g haricots verts
- 250 g pimientos de padron
- 65 g småbladig sallad
- 0.5 kruka koriander
Ugn: 150°
Gör så här
Krydda köttet med salt, peppar och paprikapulver. Pensla köttet med olja och snitta det på sidorna.
Hetta upp lite smör i en stekpanna. Bryn köttet runt om eller grilla det i 2–3 minuter på varje sida på direkt glöd.
Om du grillar köttet, ta av det från grillen och låt vila på smörpapper i ca 10 minuter. Steker du i ugn ska köttet ha en innertemperatur på 58°. Låt vila i ca 10 minuter. Skär köttet i tunna skivor.
Skala melonen och skär fruktköttet i bitar. Ansa och dela jordgubbarna. Skala, kärna ur och skär avokadorna i bitar. Pressa över citron. Skiva tomaten. Strimla salladslöken. Skala, kärna ur och tärna mangon.
Koka haricots vertsen i lättsaltat vatten ca 2 minuter. Skölj i kallt vatten. Låt rinna av.
Grilla pimientos de padrón på grillen i ca 2 minuter på direkt värme. Vänd under tiden. Salta.
Blanda samtliga ingredienser till salladen, utom kött och pimientos de padrón, på ett fat.
Lägg köttet på salladen och lägg på pimientos de padrón. Toppa med koriander.