4 portioner
Du behöver
- 400 g kokt kall färskpotatis
- 1 grillad röd paprika på burk
- 5 salladslökar
- 8 ägg
- 2 dl mjölk
- 1 ½ dl riven lagrad ost
- 3 msk hackad persilja
- 3 msk hackad timjan
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 3 msk smör
- basilikablad
Sambal oelek-röra
2 dl turkisk yoghurt
2 msk sambal oelek
1 tsk flytande honung
2 msk klippt gräslök
Ugn: 200°
Gör så här
1
Sambal oelek-röra: Blanda samtliga ingredienser och servera till frittatan. Förvara svalt till servering.
2
Skiva potatisen. Strimla paprikan och löken.
3
Vispa ihop ägg, mjölk, ost, persilja, timjan, salt och peppar. Blanda i potatis, paprika och salladslök.
4
Hetta upp smöret i en ugnstålig stekpanna. Häll i smeten och peta med en gaffel så att stanningen rinner ner mellan grönsakerna.
5
Stek fritattan på medelvärme. Du kan också steka den klar i ugnen tills den stannat helt och blivit gyllene.
6
Toppa med basilika och servera med en klick sambal oelek-röra.