4 portioner
Du behöver
- 600 g minutfilé eller vanlig kycklingfilé
- 1 msk olivolja
- 1 msk torkad oregano
- rivet skal och saft av 1 citron
- salt och peppar
- 1 kg färskpotatis
- 2 msk olivolja
- 150 g körsbärstomater
- 2 citroner
- oliver
Tzatziki
½ gurka
2 dl turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
1 msk olivolja
Ugn: 225°
Gör så här
Skär kycklingen i mindre bitar. Blanda olja, oregano, citronskal, citronsaft, salt och peppar i en plastpåse. Lägg i kycklingen och marinera i kylen i minst 1 timme.
Skrubba och skiva potatisen. Blanda den med olja, salt och peppar och bred ut på en plåt med bakplåtspapper.
Rosta mitt i ugnen i 30 minuter. Lägg på tomaterna de sista 10 minuterna.
Tzatziki: Skölj och riv gurkan grovt. Lägg den i en sil och strö över salt. Låt stå i 30 minuter. Krama ur vätskan och blanda gurkan med yoghurt, riven vitlök, salt och peppar. Ringla över olja.
Trä upp kycklingen på blötlagda spett och grilla i ca 10 minuter, tills kycklingen är klar och fått fin färg.
Dela och grilla citronerna med köttsidan neråt.
Servera med rostad potatis, tomater, oliver och tzatziki.