Quiche med brie och grillad paprika

Vår vackra quiche gömmer en ljuvlig fyllning med paprika och brie.

6 portioner

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl. siktat
  • 2 krm salt
  • 150 g kallt smör
  • 1 msk kallt vatten. ev. 2 msk om degen är torr

Fyllning

150 g avrunnen grillad paprika från burk
150 g cocktailtomater
175 g brie
½ dl hackad dill
3 tsk finhackad färsk oregano

Äggstanning

3 ägg
2 dl mjölk
1 dl grädde
¾ tsk salt
1 krm peppar

Ugn: 200°

Gör så här

1

Arbeta mjöl, salt och smör till en smulig massa. Tillsätt vattnet. Låt vila i plastpåse i ­kylen ca 30 minuter.

2

Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt vila 1 timme i kylen.

3

Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 10 minuter.

4

Strimla paprikan och dela tomaterna. Skär osten i skivor.

5

Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och peppar.

6

Fördela paprika, ost och örter i det förgräddade pajskalet. Häll på äggstanningen. Lägg på tomaterna.

7

Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter.

Scroll to Top