24 stycken
Du behöver
- 200 g smör
- 300 g mörk choklad
- 4 ägg
- 2 dl strösocker
- 3 ½ dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 200 g körsbär
Vit smet
200 g färskost
½ dl strösocker
1 ägg
1 msk vetemjöl
Ugn: 175°
Gör så här
1
Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt smälta med.
2
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smörblandningen, mjöl och vaniljsocker i äggsmeten.
3
Vit smet: Vispa färskost, socker och ägg. Rör i mjöl.
4
Häll chokladsmeten i en form, 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper.
5
Ringla över den vita smeten. Dra med en kniv så att kakan blir marmorerad. Tryck försiktigt ner urkärnade körsbär.
6
Grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter. Låt svalna.
7
Låt kakan stå minst 1 timme i kyl. Skär i små rutor.