4 portioner
Du behöver
- 8 dl jordgubbar
- 1 burk blandade bönor med matvete
- 65 g späda salladsblad t.ex. spenat eller mangold
- 200 g getost
- 3 msk olivolja
- 3 msk balsamvinäger eller balsamico
- flingsalt och peppar
Kanderade nötter
Kanderade nötter
1 urkärnad hackad chili
100 g pekannötter
2 msk flytande honung
2 msk rörsocker
1 krm kanel
½ krm kajennpeppar
Ugn: 225°
Gör så här
1
Kanderade nötter: Blanda ingredienserna på en plåt med bakplåtspapper.
2
Rosta mitt i ugnen i 6 minuter. Rör om så att nötterna blandas med sockret. Låt nötterna kallna och bryt i mindre bitar.
3
Rensa och dela ev jordgubbarna. Skölj bönblandningen. Låt rinna av.
4
Varva bönblandning, sallad och jordgubbar på ett fat. Smula över osten. Droppa över olja och vinäger. Krydda och strö över nötterna.