Du behöver
- 200 g smör
- 5 dl vetemjöl
- 0.5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 st ägg
Fyllning
400 g mandelmassa
200 g rumsvarmt smör
0.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 st ägg
150 g blåbär
Glasyr och topping
3 dl florsocker
2 msk vatten
blåbär
Ugn: 175°
Gör så här
Blanda smör, mjöl, socker och vaniljsocker till en smulig deg. Tillsätt ägg och arbeta ihop.
Tryck ut degen i aluminiumformar och ställ kallt i 30 minuter.
Fyllning: Riv mandelmassan. Rör samman med smör, socker och vaniljsocker. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.
Fördela blåbären i formarna och fyll till ¾ med fyllning.
Grädda strax under mitten i ugnen i 25 minuter. Låt svalna.
Glasyr och topping: Rör ihop florsocker och vatten och glasera kakorna. Toppa med blåbär.