Blåbärsmazariner

Vem kan motstå mazariner? Dessa med blåbär är sommarens godaste!

Du behöver

  • 200 g smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 st ägg

Fyllning

400 g mandelmassa
200 g rumsvarmt smör
0.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 st ägg
150 g blåbär

Glasyr och topping

3 dl florsocker
2 msk vatten
blåbär

Ugn: 175°

Gör så här

1

Blanda smör, mjöl, socker och vaniljsocker till en smulig deg. Tillsätt ägg och arbeta ihop.

2

Tryck ut degen i aluminiumformar och ställ kallt i 30 minuter.

3

Fyllning: Riv mandelmassan. Rör samman med smör, socker och vaniljsocker. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.

4

Fördela blåbären i formarna och fyll till ¾ med fyllning.

5

Grädda strax under mitten i ugnen i 25 minuter. Låt svalna.

6

Glasyr och topping: Rör ihop florsocker och vatten och glasera kakorna. Toppa med blåbär.

Scroll to Top