Smörrebröd med rostbiff och karamelliserad lök

Generöst toppat smörrebröd med rostbiff och karamelliserad lök. Karamellisera gärna ­löken i förväg så är det bara att värma den vid ­servering.

4 stycken

Du behöver

  • 4 skivor rågbröd
  • smör
  • 100 g färskost
  • 1 ½ msk riven pepparrot
  • 1 ½ msk hackad persilja
  • 4 salladsblad
  • 8 skivor rostbiff
  • 2 saltgurkor
  • ½ röd paprika

Karamelliserad lök

2 gula lökar
2 msk smör
1 msk strösocker
1 msk vit balsamvinäger

Gör så här

1

Bred smör på brödskivorna.

2

Blanda färskost med riven pepparrot och hackad persilja.

3

Fördela salladsbladen på bröden och lägg på rostbiffen.

4

Skiva gurkorna tunt på längden. Strimla paprikan. Fördela allt på bröden.

5

Klicka ut färskostblandningen på kanten.

6

Karamelliserad lök: Skala och skiva löken. Hetta upp smöret på hög värme och bryn löken. Sänk värmen och låt löken mjukna 10 minuter. Tillsätt sockret. Häll på vinäger och låt koka in.

7

Toppa med karmelliserad lök och persilja.

Scroll to Top