Medelhavssmörgås med halloumi och rostad tomat

Sugen på något gott? Prova vår grillade smörgås med halloumi och rostad tomat. Toppa med en god lökröra och färska basilikablad.

6 stycken

Du behöver

  • 6 skivor vitt surdegsbröd
  • 3 msk olivolja
  • 250 g cocktailtomater på kvist
  • 200 g halloumi
  • 1 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • ½ kruka basilika
  • flingsalt

Ugn: 225°

Gör så här

1

Lägg bröden i en långpanna med bakplåtspapper och ringla över olja. Lägg tomaterna på plåten.

2

Riv halloumin och strö den på bröden.

3

Grilla strax under ugnens mitt i ca 10 minuter. ­­Ta ut bröden och låt ­tomaterna grillas i ­ytterligare 5 minuter.

4

Skala och finhacka löken. Blanda lök, olja, ­vinäger och ­basilika i en skål.

5

Fördela tomaterna på bröden och toppa med löksalladen.

6

Strö över flingsalt och basilika och ringla över olja.

Scroll to Top