6 portioner
Du behöver
- 3 dl vetemjöl
- 125 g smör
- 2 msk kallt vatten
Fyllning
250 g ricotta
3 ½ dl riven Västerbottensost
4 ägg
4 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
24 cocktailtomater
1 msk strösocker
2 msk olivolja
Ugn: 225°, 200°
Gör så här
Blanda mjöl och smör till en deg. Tillsätt vatten och forma till en boll. Låt degen vila i kylen 30 minuter.
Tryck eller kavla ut degen i en form, 24 cm i diameter. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda i 10 minuter strax under ugnens mitt. Låt svalna. Sänk ugnen till 200°.
Fyllning: Blanda ricotta och riven västerbottensost i en skål. Tillsätt ägg och rör ner grädde, 1 dl i taget. Salta, peppra och blanda väl. Fördela i det förgräddade pajskalet.
Halvera tomaterna, lägg på dem och grädda strax under ugnens mitt i 30 minuter.
Ta ut pajen, sockra tomaterna och ringla över olivolja.
Grädda pajen ytterligare 20 minuter.