Du behöver
- 4.5 dl vetemjöl
- 1 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 200 g smör
- 1 dl pärlsocker
- röd hushållsfärg
Fyllning
1 dl blåbärssylt
Ugn: 175°
Gör så här
1
Arbeta mjöl, socker, vaniljsocker och smör till en deg i matberedare eller för hand.
2
Lägg pärlsocker i en plastpåse och droppa i färg. Gnugga påsen så att sockret blir jämnt färgat.
3
Forma degen till en rulle och rulla i pärlsocker. Låt vila 1 timme i kylen.
4
Skär i 1 ½ cm tjocka skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
5
Fyllning: Gör en urgröpning i varje skiva och lägg i en klick sylt.
6
Grädda mitt i ugnen i 17 minuter.
Syltkakorna med blåbär gör du utan bakpulver. Snabbt går det också!