8 portioner
Du behöver
Pajdeg
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten
Fyllning
250 g ricottaost
1.5 dl vispgrädde
4 ägg
salt och peppar
150 g riven ost
300 g tomater i olika former och färger
Garnering
basilika
Ugn: 225°
Gör så här
Pajdeg: Blanda mjöl och smör till en smulig deg, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt samman till en deg.
Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, 22 cm i diameter.
Ställ formen i kylen 30 minuter.
Nagga degen och förgrädda i 10 minuter.
Fyllning: Vispa samman ricotta, grädde, ägg, salt och peppar.
Strö osten i formen och häll i äggstanningen. Dela stora tomater och lägg dem vackert i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter, tills äggstanningen stelnat.
Garnering: Garnera med basilika.