Tomatpaj med ricottafyllning

Servera vår frasiga tomatpaj som tillbehör på grillkvällen eller kräftskivan. Passar även som förrätt med lite lufttorkad skinka till.

8 portioner

Du behöver

Pajdeg

2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning

250 g ricottaost
1.5 dl vispgrädde
4 ägg
salt och peppar
150 g riven ost
300 g tomater i olika former och färger

Garnering

basilika

Ugn: 225°

Gör så här

1

Pajdeg: Blanda mjöl och smör till en smulig deg, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt samman till en deg.

2

Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, 22 cm i diameter.

3

Ställ formen i kylen 30 minuter.

4

Nagga degen och förgrädda i 10 minuter.

5

Fyllning: Vispa samman ricotta, grädde, ägg, salt och peppar.

6

Strö osten i formen och häll i äggstanningen. Dela stora tomater och lägg dem vackert i formen.

7

Grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter, tills äggstanningen stelnat.

8

Garnering: Garnera med basilika.

Scroll to Top