Äppelknyten med kanel

Ta vara på äppelskörden på bästa sätt. Våra enkla smördegsknyten fylls med goda äppelbitar, hackade valnötter och värmande kanel. Servera med vaniljsås.

6 stycken

Du behöver

  • 1 rulle kyld smördeg
  • 2 äpplen
  • 1 ½ dl valnötter
  • ½ dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 msk maizena majsstärkelse

Pensling

ägg
pärlsocker

Ugn: 225°

Gör så här

1

Rulla ut smördegen och dela den i sex lika stora rutor.

2

Skala, kärna ur och tärna äpplena. Hacka valnötterna grovt.

3

Blanda äppeltärningar med valnötter, socker, sirap, kanel och majsstärkelse.

4

Lägg en klick fyllning på varje smördegsruta.

5

Pensling: Pensla kanterna med uppvispat ägg och vik ihop. Pensla knytena med ägg och strö på pärlsocker.

6

Grädda i nedre delen av ugnen 15 minuter. Servera med vaniljsås.

Scroll to Top