Hemmagjord äppelglass med kanel

Om du kokar mos på äppelskörden kan du göra vår goda glass som smakar äppelpaj. Servera med kolasås för extra lyx!

8 portioner

Du behöver

Äppelmos

2 äpplen
½ dl strösocker
1 msk pressad citronsaft

Glass

¾ dl strösocker
1 dl vatten
3 äggulor
3 dl vispgrädde
1 msk kanel
1 tsk vaniljsocker

Garnering

äppelklyftor
kanelstänger

Gör så här

1

Äppelmos: Skala och tärna äpplena. Koka dem till mos tillsammans med socker och citronsaft. Låt svalna.

2

Glass: Koka upp socker och vatten. Vispa upp äggulorna i en skål och häll den varma sockerlagen över dem under vispning.

3

Häll tillbaka smeten i kastrullen och värm försiktigt under omrörning tills smeten tjocknar. Ta kastrullen från värmen och låt smeten svalna i vattenbad. Rör då och då.

4

Vispa grädden och blanda med glassmeten. Vänd ner äppelmos, kanel och vaniljsocker. Häll smeten i en form och frys i minst 5 timmar.

5

Stjälp upp glassen och garnera med äppelklyftor och kanel.

Scroll to Top