8 portioner
Du behöver
Äppelmos
2 äpplen
½ dl strösocker
1 msk pressad citronsaft
Glass
¾ dl strösocker
1 dl vatten
3 äggulor
3 dl vispgrädde
1 msk kanel
1 tsk vaniljsocker
Garnering
äppelklyftor
kanelstänger
Gör så här
Äppelmos: Skala och tärna äpplena. Koka dem till mos tillsammans med socker och citronsaft. Låt svalna.
Glass: Koka upp socker och vatten. Vispa upp äggulorna i en skål och häll den varma sockerlagen över dem under vispning.
Häll tillbaka smeten i kastrullen och värm försiktigt under omrörning tills smeten tjocknar. Ta kastrullen från värmen och låt smeten svalna i vattenbad. Rör då och då.
Vispa grädden och blanda med glassmeten. Vänd ner äppelmos, kanel och vaniljsocker. Häll smeten i en form och frys i minst 5 timmar.
Stjälp upp glassen och garnera med äppelklyftor och kanel.