Lakritskladdkaka

Den självklara kladdkakan för alla lakritsälskare! Kakan toppas med vackert spritsad färskostfrosting och dekoreras med godis.

10 bitar

Du behöver

  • 100 g smör
  • 125 g mörk choklad
  • 2 ½ msk lakritspulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 2 ½ dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver

Frosting

200 g färskost
1 dl florsocker
1 ½ dl vispgrädde

Garnera med

godis

Ugn: 175°

Gör så här

1

Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt smälta med smöret. Rör i lakritspulver och blanda om så att det smälter.

2

Blanda i vaniljsocker, salt och socker. Rör i äggen. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten.

3

Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 20 cm i diameter. Smörj kanten och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt kallna.

4

Frosting: Vispa ihop färskost och florsocker. Tillsätt grädden lite i taget under vispning. Spritsa på frostingen och garnera med godis.

Scroll to Top