Pumpasoppa med mangocurry

Låt säsongens saftiga pumpor sätta smak på vardagsmaten! Gör en värmande soppa med smak av mangocurry. Kryddan finns att köpa i välsorterade matbutiker, men det går också bra med vanligt currypulver.

4 portioner

Du behöver

  • 1 pumpa, muscat eller butternut, ca 800 g
  • 1 gul lök
  • 3 msk olivolja
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 msk currypulver gärna mangocurry
  • 1 l kokande vatten
  • 2 dl kokosmjölk
  • salt och peppar

Garnering

4 msk skalade pumpafrön
1 ½ dl kokosflakes
½ kruka koriander, hackad

Gör så här

1

Skala pumpan och skär den i mindre bitar. Skala och hacka löken.

2

Hetta upp oljan i en soppgryta. Lägg i pumpan och löken och fräs ca 5 minuter.

3

Tillsätt smulade buljongtärningar och curry och fräs under omrörning ca 1 minut.

4

Tillsätt hälften av vattnet. Koka upp och sjud soppan under lock i ca 25 minuter, tills allt är mjukt.

5

Ta soppgrytan från värmen. Finfördela soppan med stavmixer direkt i grytan.

6

Späd soppan till önskad konsistens, först med kokosmjölken och sedan med resten av vattnet. Koka upp och sjud i ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer curry.

7

Garnering: Toppa med frön blandade med kokosflakes. Garnera med koriander.

Scroll to Top