Pasta pomodoro

Pasta pomodoro är den perfekta middagen när du vill laga något enkelt utan att tumma på smaken! Färsk pasta blandas med smakrik tomatsås. Toppa med krämig burrata.

4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • olivolja
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 kvist timjan
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 burk krossade tomater á 400 gram
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk socker
  • salt och peppar
  • 600 g färsk pasta tex tagliatelle
  • 1 burrata eller mozarella, 125 g
  • 1 knippe bladpersilja
  • 200 g små tomater gärna i olika färger

Gör så här

1

Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en gryta. Stek lök och örter hastigt.

2

Tillsätt tomatpuré och krossade tomater. Tillsätt balsamvinäger och socker. Sänk värmen och låt småputtra i 25–30 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3

Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen.

4

Lägg upp pastan i en stor skål. Vänd runt med ½ dl olivolja och häll tomatsåsen över. Lägg burratan i mitten.

5

Nyp av persiljebladen från stjälkarna. Strö persiljan över pastan.

6

Dela tomaterna. Fördela dem över pastan och servera direkt.

Scroll to Top