4 portioner
Du behöver
- 1 kyld glutenfri smördeg
Fyllning
1 rödlök
3 rostade paprikor på burk
150 g cocktailtomater
2 msk olivolja
6 strimlade torkade aprikoser
1 msk hackad rosmarin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 dl riven parmesanost
7 skivor chèvre
4 msk flytande honung
Garnering
strimlade torkade aprikoser
rosmarin
Ugn: 225°
Gör så här
Fyllning: Skala och finhacka löken. Dela paprikorna i bitar. Dela tomaterna.
Hetta upp oljan och fräs löken blank utan att den får färg. Tillsätt paprika, tomater, aprikoser, rosmarin och kryddor. Låt allt bli varmt. Fräs blankt och smidigt i 3–5 minuter.
Tryck ut smördegen i en smord pajform, ca 24 cm i diameter. Jämna till kanterna med sax. Nagga botten och kanter med en gaffel.
Fördela den rivna osten i botten på pajskalet. Lägg på grönsaksröran. Grädda strax under ugnens mitt i ca 15 minuter.
Ta ut och lägg på chèvren. Ringla över honung. Grädda i 6–8 minuter eller tills pajen fått fin färg.
Garnering: Toppa pajen med aprikoser och rosmarin.