Du behöver
- 2 st kycklingklubbor med ben
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 st kycklingvingar
- 2 dl vatten
- 1 tsk chiliflakes
- 1 st hönsbuljongtärning
- 0.5 dl BBQ-sås
- 4 st hamburgerbröd
Picklad rödlök
1 st rödlök
0.5 dl strösocker
2 msk ättiksprit
1 dl vatten
Coleslaw
300 g vitkål
1 st liten morot
0.5 dl crème fraîche
2 msk majonnäs
salt och peppar
Gör så här
Dela kycklingklubborna i lår och ben. Skala och hacka lök och vitlök.
Lägg lök, vitlök, kycklingben, kycklinglår och kycklingvingar i en gryta med lock. Till-sätt vatten, chiliflakes och buljongtärning och koka upp. Låt småkoka i 45 minuter.
Picklad rödlök: Skala och skiva löken tunt. Blanda socker, ättiksprit och vatten tills sockret lösts upp. Blanda i löken och låt dra i 20 minuter.
Coleslaw: Strimla kålen fint och skala och riv moroten. Blanda kål, morot, crème fraiche och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
Ta upp kycklingen och plocka köttet från benen. Dra isär det i mindre bitar. Värm upp kycklingköttet med bbq-sås i en gryta. Späd med lite av kokspadet.
Servera köttet i hamburgerbröd med coleslaw och picklad rödlök.