Snabblagad fiskgryta med lax, torsk och fänkål

Fiskgrytan med lax och torsk har kort tillagningstid – perfekt till såväl vardag som fest.

4 portioner

Du behöver

  • 1 st purjolök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 100 g rotselleri
  • 400 g morötter
  • 200 g fänkål
  • 3 st tomater
  • 1 st rött äpple
  • 4 dl vitt vin
  • 5 dl vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 dl hackad dill
  • 1 tsk chiliflakes
  • salt och svartpeppar
  • 500 g lax
  • 500 g torskfilé eller annan vitfisk

Garnering

dill
citron

Gör så här

1

Strimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken. Hetta upp smöret i en gryta och fräs lök och vitlök blanka utan att de får färg.

2

Skala och tärna rotsellerin. Skala och skiva morötterna. Strimla fänkålen. Dela och tärna tomaterna. Kärna ur och tärna äpplet.

3

Vänd ner morötter och rotselleri i grytan och låt fräsa i 2 minuter. Tillsätt tomater, fänkål och äpple och fräs vidare i ca 2 minuter. Tillsätt ev mer smör.

4

Tillsätt vin och koka samman med grönsakerna i ca 3 minuter. Tillsätt vatten, grädde, dill och chiliflakes. Smaka av med salt och peppar. Låt sjuda under lock i ca 13 minuter.

5

Dela lax och torsk i ca 3 x 3 cm stora bitar. Lägg ner fisken i grytan och låt sjuda med de sista 5–6 minuterna.

6

Garnering: Garnera med dill och citron.

Scroll to Top