4 portioner
Du behöver
- 8 skivor lövbiff, ca 600 gram
- salt och nymald peppar
- 150 g ädelost
- hackad persilja
- tandpetare eller cocktailpinnar
- smör till stekning
Grönpepparsås
1 liten gul lök
smör
1 msk grönpeppar i lag
2 dl crème fraîche
2 dl vispgrädde
1 msk dijonsenap
1 tsk kinesisk soja
2 msk konjak
salt
1 ½ dl cornichoner
hackad persilja
Ugn: 175°
Gör så här
Lägg ut köttskivorna på en skärbräda. Krydda med salt och peppar.
Lägg en bit ost och persilja på varje köttbit. Vik ihop långsidorna över osten. Rulla ihop från ena kortsidan och fäst med cocktailpinnar eller tandpetare.
Bryn rulladerna, några i taget, i smör i en stekpanna. Lägg över dem på ett ugnsfast fat. Efterstek mitt i ugnen i 20–25 minuter.
Grönpepparsås: Skala och hacka löken. Mjukstek den i smör några minuter utan att den tar färg.
Tillsätt grönpeppar, crème fraiche, grädde, senap, soja och konjak. Låt såsen koka ihop under lock cirka 10 minuter. Smaka av med salt.
Lägg i köttet. Värm sakta under lock cirka 5 minuter. Smaka av med salt.
Vänd ner cornichoner och strö över persilja. Servera med pressad potatis.