Chokladsemla med nutellafyllning

Nutella och grädde gör den här chokladsemlan till en solklar fikafavorit. Perfekt om du inte tycker om mandelmassa.

18 stycken

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 3 dl mjölk
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 10 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 0.5 tsk hjorthornssalt
  • ägg till pensling
  • florsocker att sikta över

Fyllning

300 g nutella
4 dl vispgrädde
1.5 msk kakao
1.5 msk strösocker

Ugn: 225°

Gör så här

1

Smula jästen i en degskål. Värm mjölken till 37°, häll den över jästen och rör om tills jästen lösts upp.

2

Tillsätt smöret i bitar, ägg, socker, salt, kardemumma och det mesta av mjölet blandat med kakao och hjorthornssalt. Arbeta degen smidig i maskin. Låt jäsa övertäckt i 45 minuter.

3

Ta upp degen på ­mjölat bakbord och dela den i 18 bitar. Rulla bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 45 minuter.

4

Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Låt svalna.

5

Fyllning: Skär av ett lock på varje bulle. Bred nutella på bullarna. Vispa grädden med kakao och socker och spritsa på nutellan. Lägg på locken och sikta över florsocker.

Scroll to Top