18 stycken
Du behöver
- 50 g jäst
- 3 dl mjölk
- 150 g rumsvarmt smör
- 1 st ägg
- 1 dl strösocker
- 1 tsk salt
- 1 tsk stött kardemumma
- 10 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 0.5 tsk hjorthornssalt
- ägg till pensling
- florsocker att sikta över
Fyllning
300 g nutella
4 dl vispgrädde
1.5 msk kakao
1.5 msk strösocker
Ugn: 225°
Gör så här
Smula jästen i en degskål. Värm mjölken till 37°, häll den över jästen och rör om tills jästen lösts upp.
Tillsätt smöret i bitar, ägg, socker, salt, kardemumma och det mesta av mjölet blandat med kakao och hjorthornssalt. Arbeta degen smidig i maskin. Låt jäsa övertäckt i 45 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 18 bitar. Rulla bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 45 minuter.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Låt svalna.
Fyllning: Skär av ett lock på varje bulle. Bred nutella på bullarna. Vispa grädden med kakao och socker och spritsa på nutellan. Lägg på locken och sikta över florsocker.