Du behöver
- 200 g smör
- 2.5 dl florsocker
- 1 nypa salt
- 6 dl vetemjöl
- 1 st ägg
- 3 msk kallt vatten
- 100 g hallonmarmelad
Glasyr
3.25 dl florsocker
2 msk kokande vatten
Garnera med
3 msk frystorkade hallon kan uteslutas
Ugn: 200°
Gör så här
Knåda smör, florsocker och salt. Rör sedan i mjöl och ägg. Degen är nu smulig. Samla ihop den med det kalla vattnet. Knåda samman till en homogen deg. Låt stå kallt i en timme.
Dela degen i två lika stora delar. Kavla ut degbitarna till rektanglar, 20 x 30 cm.
Dela degen på längden så att du har fyra avlånga plattor. Grädda plattorna på bakplåtspapper mitt i ugnen i 15–20 minuter. Låt plattorna svalna på galler. Bred hallonmarmelad på två av plattorna. Lägg ihop med de övriga två.
Rör ihop florsocker med kokande vatten till en tjock glasyr. Bred glasyr på toppen och garnera med frystorkade hallon. Skär snittarna i trekanter.