Hallonsnittar med glasyr

Söta snittar med hallonsyllt smakar bra till fikastunden. Snittarna kan även fyllas med jordgubbar, blåbär, hjortron eller björnbär.

Du behöver

  • 200 g smör
  • 2.5 dl florsocker
  • 1 nypa salt
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 st ägg
  • 3 msk kallt vatten
  • 100 g hallonmarmelad

Glasyr

3.25 dl florsocker
2 msk kokande vatten

Garnera med

3 msk frystorkade hallon kan uteslutas

Ugn: 200°

Gör så här

1

Knåda smör, florsocker och salt. Rör sedan i mjöl och ägg. Degen är nu smulig. Samla ihop den med det kalla vattnet. Knåda samman till en homogen deg. Låt stå kallt i en timme.

2

Dela degen i två lika stora delar. Kavla ut degbitarna till rektanglar, 20 x 30 cm.

3

Dela degen på längden så att du har fyra avlånga plattor. Grädda plattorna på bakplåtspapper mitt i ugnen i 15–20 minuter. Låt plattorna svalna på galler. Bred hallonmarmelad på två av plattorna. Lägg ihop med de övriga två.

4

Rör ihop florsocker med kokande vatten till en tjock glasyr. Bred glasyr på toppen och garnera med frystorkade hallon. Skär snittarna i trekanter.

Scroll to Top