4 portioner
Du behöver
- 8 skivor lövbiff, ca 600 gram
- salt och nymald peppar
- 100 g philadelphiost
- 1 dl hackad koriander
- 2 tsk hackad röd chili
- smör
- tandpetare eller cocktailpinnar
Sesamsås
1 dl kokosgrädde
½ dl japansk soja
2 msk mirin
4 msk tahini
1 tsk riven ingefära
½ tsk hackad röd chili
½ msk limesaft
Servera med
4 portioner ris, till exempel basmati
2 msk mirin
2 dl edamamebönor
kimchi
skivad avokado
tärnad mango
strimlad salladslök
rostade sesamfrön gärna svarta och vita
koriander
Ugn: 175°
Gör så här
Lägg ut köttskivorna på en skärbräda och krydda med salt och peppar.
Blanda färskost, koriander och chili. Lägg lite fyllning på varje köttbit. Vik ihop långsidorna över osten. Rulla ihop från ena kortsidan och fäst med cocktailpinnar eller tandpetare.
Bryn rulladerna, några i taget, i smör i en stekpanna. Lägg över dem på ett ugnsfast fat.
Efterstek i ugnen 20–25 minuter. Varmhåll.
Sesamsås: Mixa kokosgrädde, soja, mirin, tahini, ingefära, chili och limesaft.
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Låt ånga av och blanda riset med mirin, t ex med en trägaffel.
Lägg upp riset i generösa skålar. Lägg upp bönor, kimchi, avokado och mango i grupper ovanpå på riset.
Skiva rulladerna. Lägg det i mitten på riset. Ringla över lite sesamsås och servera resten till.
Strö över salladslök, sesamfrö och korianderblad.