Lövbiffsbowl med sesamsås

En skål med ris toppas med smakrika lövbiffsrullader, sesamsås och krispiga grönsaker.

4 portioner

Du behöver

  • 8 skivor lövbiff, ca 600 gram
  • salt och nymald peppar
  • 100 g philadelphiost
  • 1 dl hackad koriander
  • 2 tsk hackad röd chili
  • smör
  • tandpetare eller cocktailpinnar

Sesamsås

1 dl kokosgrädde
½ dl japansk soja
2 msk mirin
4 msk tahini
1 tsk riven ingefära
½ tsk hackad röd chili
½ msk limesaft

Servera med

4 portioner ris, till exempel basmati
2 msk mirin
2 dl edamamebönor
kimchi
skivad avokado
tärnad mango
strimlad salladslök
rostade sesamfrön gärna svarta och vita
koriander

Ugn: 175°

Gör så här

1

Lägg ut köttskivorna på en skärbräda och krydda med salt och peppar.

2

Blanda färskost, koriander och chili. Lägg lite fyllning på varje köttbit. Vik ihop långsidorna över osten. Rulla ihop från ena kortsidan och fäst med cocktailpinnar eller tandpetare.

3

Bryn rulladerna, några i taget, i smör i en stekpanna. Lägg över dem på ett ugnsfast fat.

4

Efterstek i ugnen 20–25 minuter. Varmhåll.

5

Sesamsås: Mixa kokosgrädde, soja, mirin, tahini, ingefära, chili och limesaft.

6

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Låt ånga av och blanda riset med mirin, t ex med en trägaffel.

7

Lägg upp riset i generösa skålar. Lägg upp bönor, kimchi, avokado och mango i grupper ovanpå på riset.

8

Skiva rulladerna. Lägg det i mitten på riset. Ringla över lite sesamsås och servera resten till.

9

Strö över salladslök, sesamfrö och korianderblad.

Scroll to Top