Du behöver
- 50 g smör
- 1 dl florsocker
- 1 dl havregryn
- 400 g sockerkakssmulor
- 0.5 dl kaffe
- 2 msk rom
- 2 st tårtlock av marsipan
Garnering
100 g mörk choklad
Gör så här
Vispa ihop smör, florsocker och havregryn med elvisp.
Smula ner sockerkakorna i blandningen och vispa samman. Tillsätt kaffe och rom. Ta lite kaffe i taget så att blandningen får fin konsistens. Vispa igen.
Rulla ut smeten till längder med önskad tjocklek på en skärbräda eller bricka med bakplåtspapper. Ställ kallt i minst 1 timme, gärna i kylen.
Rulla ut de färdigkavlade marsipanlocken. Lägg rullarna på marsipanen och skär ut lagom bitar till kakorna. Forma rullarna och lägg med skarven nedåt. Låt stå kallt.
Garnering: Smält chokladen över vattenbad. Doppa ändarna på rullarna i choklad. Låt stelna på bakplåtspapper.