Du behöver
- 4 dl vetemjöl
- 0.75 dl potatismjöl
- 200 g kallt smör tärnat
- 1 dl strösocker
- 1 msk kallt vatten
Fyllning
300 g mandelmassa
125 g rumsvarmt smör
0.5 dl strösocker
rivet skal av 1 citron
0.5 msk pressad citronsaft
2 st ägg
2 msk vetemjöl
150 g hallon
Glasyr
2 dl florsocker
1.5 msk pressad citronsaft
röd hushållsfärg
Garnering
hallon
citronskal
siktat florsocker
Ugn: 175°
Gör så här
Blanda snabbt mjöl, potatismjöl, smör och socker. Tillsätt vattnet, lite i taget. Låt vila kallt i ca 30 minuter.
Fyllning: Riv mandelmassan fint. Tillsätt smöret, lite i taget, under omrörning. Tillsätt socker, citronskal och citronsaft och blanda. Rör ner äggen, ett i taget. Vänd ner mjölet. Rör till en jämn kräm.
Dela degen i 20 jämnstora kulor. Tryck ut degen i aluminiumformar. Tumma upp degen längs kanterna. Lägg i lite fyllning i varje form. Tryck ner 2 hallon i varje.
Grädda i nedre delen av ugnen i 20–25 minuter. Låt svalna.
Glasyr: Blanda florsocker, citronsaft och några droppar hushållsfärg. Bred ut glasyren på kakornas mitt.
Garnering: Toppa med hallon, citronskal och siktat florsocker.
Låt mazarindegen vila i kylen en stund. Var nätt på handen när du trycker ut degen i formarna.