Citron- och hallonmazariner

Läckra mazariner med hallon. Kakorna kan frysas in och glaseras strax före servering.

Du behöver

  • 4 dl vetemjöl
  • 0.75 dl potatismjöl
  • 200 g kallt smör tärnat
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk kallt vatten

Fyllning

300 g mandelmassa
125 g rumsvarmt smör
0.5 dl strösocker
rivet skal av 1 citron
0.5 msk pressad citronsaft
2 st ägg
2 msk vetemjöl
150 g hallon

Glasyr

2 dl florsocker
1.5 msk pressad citronsaft
röd hushållsfärg

Garnering

hallon
citronskal
siktat florsocker

Ugn: 175°

Gör så här

1

Blanda snabbt mjöl, potatismjöl, smör och socker. Tillsätt vattnet, lite i taget. Låt vila kallt i ca 30 minuter.

2

Fyllning: Riv mandelmassan fint. Tillsätt smöret, lite i taget, under omrörning. Tillsätt socker, citronskal och citronsaft och blanda. Rör ner äggen, ett i taget. Vänd ner mjölet. Rör till en jämn kräm.

3

Dela degen i 20 jämnstora kulor. Tryck ut degen i aluminiumformar. Tumma upp degen längs kanterna. Lägg i lite fyllning i varje form. Tryck ner 2 hallon i varje.

4

Grädda i nedre delen av ugnen i 20–25 ­minuter. Låt svalna.

5

Glasyr: Blanda florsocker, citronsaft och några droppar hushållsfärg. Bred ut glasyren på kakornas mitt.

6

Garnering: Toppa med hallon, citronskal och siktat florsocker.


Kommentar:
Låt mazarindegen vila i kylen en stund. Var nätt på handen när du trycker ut degen i formarna.

Scroll to Top