12 stycken
Du behöver
- 1 kyld rulle smördeg
- 1 ägg
- 500 g oskalade räkor
Äggstanning
2 ägg
1 dl crème fraîche
2 tsk sambal oelek
1 dl riven Västerbottensost
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
3 msk finhackad dill
Garnering
2 msk finhackad dill
dillvippor
citronskal
ärtskott
Ugn: 200°
Gör så här
Rulla ut smördegen plant. Sporra eller skär ut 12 rutor, ca 8,5 cm i diameter. Lägg dem i folieformar.
Nagga smördegen med en gaffel. Pensla med uppvispat ägg.
Skala räkorna. Ta undan några räkor till garnering och fördela resten i formarna.
Äggstanning: Vispa ihop alla ingredienser och häll stanningen över fyllningen.
Grädda i ugnens mitt i 15–20 minuter. Lossa pastejerna ur formarna innan de kallnar.
Garnering: Blanda resterande räkor med hackad dill och lägg på pastejerna. Toppa med dillvippor, citronskal och ärtskott.