Smörig sparris med bacon- och brödsmul

Fräscha och härliga vårsmaker! Vi har blandat både grön och vit sparris på vårt fat, men det går såklart lika bra med endast grön sparris med samma topping.

8 portioner

Du behöver

  • 500 g grön sparris
  • 250 g vit sparris
  • 3 skivor formbröd
  • 140 g tärnat bacon
  • 3 ägg
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 msk smör

Garnering

klippt krasse

Gör så här

1

Bryt av basen på den gröna sparrisen och koka stjälkarna i lättsaltat vatten i 3 minuter. Skala den vita sparrisen och koka i 5–10 minuter, beroende på storlek. Låt rinna av.

2

Smula brödskivorna och stek smulorna ­frasiga i smör i en stekpanna. Stek det tärnade baconet och låt rinna av på hushållspapper. Koka äggen tills de är hårdkokta, ca 8 minuter.

3

Skala och hacka äggen. Lägg sparrisen på ett uppläggningsfat. Strö över ägg, bacon, flingsalt och svartpeppar.

4

Bryn smöret i en kastrull tills det doftar nötigt.

5

Garnering: Häll över det brynta smöret och strö över stekta brödsmulor. Toppa med klippt krasse.

Scroll to Top