2 portioner
Du behöver
- 150 g rabarber
- ½ msk potatismjöl
- ½ dl ljust muscovadosocker
- 150 g jordgubbar
- 10 physalis
- 75 g vit choklad
Servering
mynta eller citronmeliss
vaniljglass eller vispad grädde
Ugn: 200°
Gör så här
1
Ansa rabarbern och skär den i mindre bitar. Blanda med potatismjöl och muscovadosocker.
2
Fördela i 2 smorda portionsformar, 10–12 cm i diameter. Grädda i ugnens mitt i ca 10 minuter. Ta ut.
3
Höj ugnsvärmen till 225° (grill). Ansa jordgubbarna och skär dem i bitar. Dela physalisen. Blanda jordgubbar och physalis med rabarbern. Riv den vita chokladen och strö den över.
4
Gratinera strax under ugnens mitt i ca 30 sekunder, tills chokladen smält och fått fin färg.
5
Servering: Toppa med mynta och servera med glass.