28 stycken
Du behöver
- 300 g smör
- 6 dl vetemjöl
- 2.5 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
Rabarberkompott
375 g rabarber
1 dl strösocker
1 msk majsstärkelse
Fyllning
2 ägg
250 g vaniljkesella
1 dl crème fraîche
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Ugn: 200°
Gör så här
Blanda smöret i bitar, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver till en smulig deg, gärna i en matberedare.
Tryck ut hälften av smulorna till en botten i en långpanna, 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.
Rabarberkompott: Ansa och skiva rabarbern. Koka den mjuk med sockret. Rör ut majsstärkelse i lite vatten och rör ner i kompotten. Låt svalna.
Fyllning: Vispa samman ägg, kesella, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Häll fyllningen i formen.
Klicka i rabarberkompotten och fördela resten av smuldegen ovanpå.
Grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter. Låt svalna och stelna i kylen ett par timmar innan den skärs i rutor.