Maränggrottor med jordgubbar

Läckert frasiga maränggrottor som serveras i praktiska formar. Fyllningen består av jordgubbar, passionsfrukt och grädde. En efterrätt med smak av sommar.

6 stycken

Du behöver

  • 3 äggvitor
  • 2 ¼ dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver

Servering

3 dl vispgrädde
500 g jordgubbar
1 passionsfrukt

Ugn: 250°

Gör så här

1

Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under vispning. Vispa sist i bakpulvret.

2

Klicka ut smeten i engångsformar för muffins eller mazariner och tryck en rejäl fördjupning i mitten med en tesked.

3

Sätt in marängerna mitt i ugnen och stäng av värmen direkt. Låt stå i minst 4 timmar, gärna över natten.

4

Servering: Fyll ­marängerna med ­vispad grädde, delade jordgubbar och fruktköttet från passionsfrukt. Servera direkt.

Scroll to Top