10 bitar
Du behöver
- 225 g smör
- 3 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 3 ½ dl vetemjöl
- 4 ägg
Maräng
2 äggvitor
1 dl strösocker
½ dl mandelspån
Servering
3 dl vispgrädde
250 g jordgubbar
Ugn: 175°
Gör så här
1
Smält smöret och låt svalna. Blanda socker, vaniljsocker och mjöl i en skål. Rör i smöret och äggen och blanda om till en smet.
2
Kläm fast bakplåtspapper i botten på en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Häll i smeten.
3
Maräng: Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under vispning. Vispa till en fast maräng.
4
Klicka marängen över smeten och strö på mandelspån. Grädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter. Låt svalna.
5
Servering: Vispa grädden och bred eller spritsa ut den på kakan. Toppa med jordgubbar.