Vaniljpannacotta med hallonsås

Pannacottan behöver lite tid i kylen men är superenkel att göra. För lite extra piff och smak toppar vi pannacottan med hallonsås.

6 portioner

Du behöver

  • 3 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 2 tsk vaniljsocker kan uteslutas
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk rivet limeskal

Hallonsås

300 g hallon
1 ½ dl florsocker
2 msk färskpressad citron

Servering

färska hallon

Gör så här

1

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Krama ur vattnet.

2

Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka försiktigt upp grädde, socker och vaniljfrön under omrörning. Låt vaniljstången koka med en stund.

3

Ta upp vaniljstången. Lägg i gelatinbladen och låt dem smälta. Rör om. Obs! Grädden ska inte koka. Tillsätt limeskal.

4

Låt blandningen svalna lite innan den hälls upp i portionsformar eller glas. Låt stå i kylen i ca 4 timmar, tills den stelnat.

5

Hallonsås: Mixa hallon, florsocker och citronsaft till en slät massa. Sila av såsen.

6

Servering: Toppa pannacottan med hallonsås och färska bär.

Scroll to Top