6 portioner
Du behöver
- 3 gelatinblad
- 1 vaniljstång
- 2 tsk vaniljsocker kan uteslutas
- 5 dl vispgrädde
- 1 dl strösocker
- 1 tsk rivet limeskal
Hallonsås
300 g hallon
1 ½ dl florsocker
2 msk färskpressad citron
Servering
färska hallon
Gör så här
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Krama ur vattnet.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka försiktigt upp grädde, socker och vaniljfrön under omrörning. Låt vaniljstången koka med en stund.
Ta upp vaniljstången. Lägg i gelatinbladen och låt dem smälta. Rör om. Obs! Grädden ska inte koka. Tillsätt limeskal.
Låt blandningen svalna lite innan den hälls upp i portionsformar eller glas. Låt stå i kylen i ca 4 timmar, tills den stelnat.
Hallonsås: Mixa hallon, florsocker och citronsaft till en slät massa. Sila av såsen.
Servering: Toppa pannacottan med hallonsås och färska bär.