8 portioner
Du behöver
- 1.3 kg fläskytterfilé
- salt
- svartpeppar
- 2 msk smör
- 300 g haricots verts
Topping
3 rödlökar
2 msk rosmarin
2 msk persilja
smör till stekning
140 g skivat bacon
Cidersås
3 dl äppelcider
3 dl vispgrädde
3 msk kalvfond
1 msk kinesisk soja
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 tsk ljus sirap
2 msk majsstärkelse
Ugn: 200°
Gör så här
Putsa köttet och salta och peppra runt om. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn köttet runt om.
Flytta över till en eldfast form och stek vidare strax under ugnens mitt tills köttet har en innertemperatur på 67–70°.
Ansa bönorna och koka i lättsaltat vatten. Spola av och låt ligga i kallt vatten.
Topping: Klyfta löken. Hacka rosmarin och persilja. Hetta upp smör och stek löken blank utan att den får färg. Vänd ner örterna. Stek baconet. Låt rinna av på hushållspapper. Dela i mindre bitar.
Cidersås: Koka upp samtliga ingredienser till såsen, utom majsstärkelsen. Red ut majsstärkelsen i lite vatten och häll ner i såsen. Koka upp såsen och sjud i 1 minut.
Ta upp bönorna ur vattnet och låt rinna av på hushållspapper. Lägg upp dem på ett fat.
Skiva köttet och lägg det ovanpå. Lägg på toppingen. Servera med rostad potatissallad och cidersås.