4 portioner
Du behöver
- 1 färdig grilladkyckling
- 1 röd chilifrukt
- 1 dl finhackad bladpersilja
- 2 dl quinoa
- 1 röd paprika
- 250 g cocktailtomater, gärna i olika färger
- 1 rödlök
- 3 nektariner
- 2 msk pumpafrön
- 65 g rucolasallad
- 150 g fetaost
- 150 g tärnad fryst mango, tinad
Ajvarvinägrett
5 msk olivolja
2 msk vitvinsvinäger
3 msk ajvar relish
½ msk flytande honung
1 krm salt
Gör så här
Rensa kycklingen. Finhacka chilin. Blanda kyckling, chili och hälften av persiljan.
Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Tillsätt resten av persiljan.
Tärna paprikan. Halvera tomaterna. Skiva rödlöken och nektarinerna.
Rosta pumpafröna i en torr stekpanna.
Lägg rucolan på ett fat eller i en skål. Fördela quinoa, kyckling och lök ovanpå. Smula över fetaost. Toppa med mango, paprika, tomater och nektariner. Strö över pumpafrön.
Ajvarvinägrett: Blanda alla ingredienser till en vinägrett. Ringla en del av vinägretten över salladen. Servera resten vid sidan av.