18 stycken
Du behöver
- 125 g smör
- 1 dl mjölk
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 4 dl glutenfri mjölmix
- 1 dl bovetemjöl
- 1 ½ tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 dl blåbär
Smultäcke
75 g smör
1 ½ dl glutenfri mjölmix
¾ dl strösocker
1 ½ dl glutenfria havregryn
Ugn: 175°
Gör så här
1
Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker. Blanda mjölmix, bovetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i äggsmeten.
2
Blanda i smörblandningen och rör om till en slät smet.
3
Fördela smeten i muffinsformar, gärna i muffinsplåt. Strö i några blåbär i varje form.
4
Smultäcke: Arbeta ihop smör, mjölmix, socker och havregryn till en smuldeg. Strössla den över bären.
5
Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.