Pizza med julskinka, ostkräm och fikon

Läckra små pizzor med julskinka, ädelost, grönkål, valnötter och fikon. Ett roligt sätt att ta vara på julens rester.

Du behöver

    6 stycken
  • 25 gram jäst
  • 3 deciliter vatten, 37°
  • 1 tesked salt
  • 1 matsked olivolja
  • 7 deciliter vetemjöl special
  • 2 deciliter crème fraiche
  • 3 matskedar grovkornig senap
  • 2 deciliter riven parmesanost
  • Topping
  • 8 deciliter grönkål
  • 1 matsked olivolja
  • 1 tesked flingsalt
  • 100 gram ädelost
  • 120 gram tunt skivad julskinka
  • 2 stycken färska fikon i klyftor
  • 1 deciliter rostade valnötter
  • Ugn: 250°

Gör så här

1

Smula ner jästen i en skål. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och det mesta av mjölet, lite i taget.

2

Arbeta degen väl i maskin ca 10 minuter. Låt jäsa övertäckt i ca 40 minuter.

3

Sätt in plåtarna i ugnen så att de är varma. Dela degen i 6 jämnstora bitar. Kavla ut pizzor, 10–12 cm i diameter. Lägg på bakplåtspapper.

4

Vispa crème fraiche och senap fluffigt. Bred ut på pizzorna. Strö över parmesanost.

5

Grädda strax under ugnens mitt i 15–20 minuter eller tills pizzorna fått fin färg.

6

Topping: Stek grönkålen snabbt i olja. Salta. Dela osten i bitar.

7

Toppa pizzorna med grönkål, skinkskivor, ostbitar, fikonklyftor och rostade valnötter.

Scroll to Top