Jordgubbsgrottor med färskostfyllning

Jordgubbsgrottorna passar fint till utflykten eller till kaffet i trädgården. Fyllningen är gjord på färskost, vanilj och jordgubbar.

Du behöver

    18 stycken
  • 250 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 ¾ dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 100 g färskost
  • 1 ägg
  • ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g jordgubbar
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Blanda smör, socker, vaniljsocker, bakpulver och mjöl till en deg, gärna i en matberedare.

2

Dela degen i lika stora bitar och rulla bollar. Lägg dem i muffinsformar, gärna i en muffinsplåt. Tryck en stor fördjupning i varje.

3

Fyllning: Vispa samman färskost, ägg, socker och vaniljsocker och fördela i formarna.

4

Lägg i delade jordgubbar och grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt kakorna svalna ­innan de lyfts ur ­muffinsplåten.

Scroll to Top