Du behöver
-
18 stycken
- 250 g smör, rumsvarmt
- 1 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 5 ¾ dl vetemjöl Fyllning
- 100 g färskost
- 1 ägg
- ½ dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 g jordgubbar Ugn: 200°
Gör så här
1
Blanda smör, socker, vaniljsocker, bakpulver och mjöl till en deg, gärna i en matberedare.
2
Dela degen i lika stora bitar och rulla bollar. Lägg dem i muffinsformar, gärna i en muffinsplåt. Tryck en stor fördjupning i varje.
3
Fyllning: Vispa samman färskost, ägg, socker och vaniljsocker och fördela i formarna.
4
Lägg i delade jordgubbar och grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt kakorna svalna innan de lyfts ur muffinsplåten.