Du behöver
-
20 rutor
- 600 g kavring
- 75 g smör Fyllning
- 5 gelatinblad
- 3 hårdkokta ägg
- 1 rödlök
- ½ dl finhackad dill
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 500 g oskalade räkor
- 200 g färskost
- 5 dl crème fraiche
- 80 g röd stenbitsrom
- 2 msk fransk senap
- ½ tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- rivet skal av 1 citron
- saft av ½ citron Garnering
- 200 g skivad kallrökt lax
- 1 skivad citron
- dill eller ärtskott
Gör så här
Dela brödet i mindre bitar. Kör till smulor i en matberedare. Smält smöret och blanda med smulorna.
Klä en form, ca 25 x 35 cm, med bakplåtspapper. Smörj formen i botten.
Tryck ut brödmassan i formen. Ställ i kylen.
Fyllning: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter.
Skala äggen. Finhacka ägg, lök, dill och vitlöksklyftor. Skala och hacka räkorna grovt.
Lägg ingredienserna i en skål tillsammans med färskost, crème fraiche, rom och senap. Blanda och smaka av med salt och peppar. Rör i citronskalet.
Krama ur vätskan ur gelatinbladen. Låt smälta i citronsaften och rör om. Rör ner gelatinet i fyllningen.
Bred ut fyllningen i botten av formen och släta till. Låt stå i kylen i minst 5 timmar eller tills allt stelnat helt.
Garnering: Skär upp i rutor och toppa med lax, citron och dill.