Fryst jordgubbstårta med Daimchoklad

Smarrig efterrätt med Daimchoklad som får munnen att vattnas! Toppa med vispgrädde och färska bär.

Du behöver

    12 bitar
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 msk ljus sirap
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dubbel-Daim à 56 g
  • Fyllning
  • 5 gelatinblad
  • 250 g jordgubbar
  • 3 äggulor
  • 2 dl florsocker
  • 5 dl vispgrädde
  • Garnering
  • 2 dl vispgrädde
  • 250 g jordgubbar
  • 100 g blåbär
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Vispa smör, socker och sirap smidigt. Vispa i äggen. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker och rör ner i smeten. Hacka chokladen och vänd ner den.

2

Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Låt kallna.

3

Fyllning: Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Rensa och mixa jordgubbarna. Vispa äggulor och florsocker krämigt. Vispa grädden.

4

Värm ½ dl av de mixade jordgubbarna och låt gelatinbladen smälta i de varma bären. Blanda med resten av jordgubbarna och vänd ner i äggvispet. Vänd sist i grädden.

5

Häll smeten i formen med chokladbottnen. Låt stå i frysen i minst 3 timmar.

6

Garnering: Ta fram tårtan 30 minuter före servering och garnera med grädde, jordgubbar och blåbär.

Scroll to Top