Du behöver
-
12 bitar
- 100 g smör, rumsvarmt
- 2 ½ dl strösocker
- 1 msk ljus sirap
- 2 ägg
- 1 ½ dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dubbel-Daim à 56 g Fyllning
- 5 gelatinblad
- 250 g jordgubbar
- 3 äggulor
- 2 dl florsocker
- 5 dl vispgrädde Garnering
- 2 dl vispgrädde
- 250 g jordgubbar
- 100 g blåbär Ugn: 175°
Gör så här
Vispa smör, socker och sirap smidigt. Vispa i äggen. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker och rör ner i smeten. Hacka chokladen och vänd ner den.
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Låt kallna.
Fyllning: Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Rensa och mixa jordgubbarna. Vispa äggulor och florsocker krämigt. Vispa grädden.
Värm ½ dl av de mixade jordgubbarna och låt gelatinbladen smälta i de varma bären. Blanda med resten av jordgubbarna och vänd ner i äggvispet. Vänd sist i grädden.
Häll smeten i formen med chokladbottnen. Låt stå i frysen i minst 3 timmar.
Garnering: Ta fram tårtan 30 minuter före servering och garnera med grädde, jordgubbar och blåbär.