Enkel jordgubbspaj med mindre socker

Läcker jordgubbspaj som smakar sommar! Pajen är superenkel att göra och har både både kokos och hasselnötter i smuldegen. Mums!

Du behöver

    6 portioner
  • 750 g jordgubbar
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • Smuldeg
  • 100 g smör
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl kokos
  • 2 msk ljus sirap
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl hasselnötter, grovhackade
  • Servering
  • vaniljsås eller vaniljkvarg
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Skölj, rensa och dela jordgubbarna. Blanda med socker och potatismjöl. Lägg bären i en pajform.

2

Smuldeg: Arbeta ihop alla ingredienser och blanda sist i nötterna.

3

Strö degen över bären och grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter.

4

Servering: Servera med vaniljsås eller vaniljkvarg.

Scroll to Top