Bananbröd med jordnötssmör

Bananbrödet är bakat helt utan socker. Sötman kommer från dadlar och ordentligt mognade bananer. Servera med lite jordnötssmör och några jordgubbar.

Du behöver

    10 bitar
  • 4 mogna bananer
  • 100 g färska dadlar
  • 2 ägg
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl valnötter, grovhackade
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Skala 3 av bananerna och dela dem i bitar. Kärna ur dadlarna.

2

Mixa bananer och dadlar slätt. Tillsätt ägg, olja och jordnötssmör och blanda.

3

landa mjöl, mandelmjöl och bakpulver och blanda det med smeten. Rör ner nötterna.

4

Häll smeten i en smord brödform, 1 ½ liter. Skala den sista bananen och dela den på längden. Lägg överst i formen.

5

Grädda i nedre delen av ugnen i 50 minuter.

Scroll to Top