Falukorvsgratäng med sambal oelek

En enkel rätt för dagar då kvällsmaten behöver gå snabbt! Med bostongurka, chilisås och sambal oelek blir falukorvsgratängen extra smakrik.

Du behöver

    4 portioner
  • 550 g falukorv
  • 2–3 tomater
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ dl bostongurka
  • ½ dl chilisås
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 tsk sambal oelek (kan uteslutas)
  • 2 dl riven ost
  • Servering
  • potatis, ris eller pasta
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Skiva falukorv och tomater och varva i en form.

2

Blanda mjölk, grädde, bostongurka, chilisås, fond, majsstärkelse och sambal oelek. Häll det över korv och tomater.

3

Strö över ost och gratinera mitt i ugnen i 20 minuter.

4

Servering: Servera med potatis, ris eller pasta.

Scroll to Top