Kanelbullesockerkaka

Två fikafavoriter möts i det här läckra bakverket. Kanelbullesockerkakan toppas med pärlsocker. Vill du dekorera den extra kan du även strö över färska bär.

Du behöver

    8 bitar
  • 85 g smör
  • 1 tsk kanel
  • 1 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 ½ dl filmjölk
  • kanel
  • pärlsocker
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Smält smöret och blanda i kanel. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.

2

Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner i äggsmeten t­illsammans med smält smör och filmjölk.

3

Häll smeten i en smord form, 20 cm i d­iameter. Strö på kanel och pärlsocker.

4

Grädda i nedre delen av ugnen i 25 ­minuter.

Scroll to Top