Du behöver
-
4 portioner
- 200 g morötter
- 200 g palsternacka
- 500 g potatis
- 1 gul lök
- salt, peppar
- 3 dl vispgrädde
- 3 dl mjölk
- 2 msk fransk senap
- 2 dl riven, smakrik ost
- 1 tsk timjan
- 500 g kassler
- 100 g färskost med vitlök och örter
- 2 tomater Rödkålsslaw
- 300 g rödkål
- ½ äpple
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1 tsk senap
- 3 msk majonnäs Ugn: 225°
Gör så här
Skala och skiva morötter, palsternacka, potatis och lök. Varva allt i en form, krydda med salt och peppar mellan varven.
Rör ihop grädde, mjölk, senap, hälften av osten, timjan, salt och peppar i en skål. Häll blandningen över grönsakerna och baka i ugnen i 40 minuter.
Skiva kasslern och tomaterna. Lägg färskost och tomatskivor mellan kasslerbitarna. Lägg dem på gratängen.
Strö över resten av osten och gratinera i 20 minuter.
Rödkålsslaw: Finstrimla rödkålen. Skala och strimla äpplet fint. Blanda kål, äpple, vinäger, senap och majonnäs. Smaka av och servera till gratängen.